ThuisZeevruchtenKreeft

Fantastische methode voor het maken van gepocheerde kreeft

Ben je moe van dezelfde oude kreeftgerechten? Wilt u indruk maken op uw gasten met een nieuwe en opwindende manier om deze verrukkelijke zeevruchten te bereiden? Zoek niet verder dan gepocheerde kreeft! Het is niet alleen een gezondere optie dan met boter doordrenkte kreeft, maar het is ook ongelooflijk gemakkelijk te maken. Met slechts een paar eenvoudige ingrediënten en enkele basis kooktechnieken kun je een gerecht creëren dat je smaakpapillen zeker zal laten zingen. In dit artikel onderzoeken we een fantastische methode om gepocheerde kreeft te maken, die zeker indruk zal maken op zelfs de meest veeleisende fijnproevers. Dus pak je schort en laten we aan de slag gaan!

Wat is gepocheerde kreeft?

Pocheren is een kooktechniek waarbij voedsel in een vloeistof, zoals water of bouillon, op een lage temperatuur wordt gekookt. Het is een zachte kookmethode die ervoor zorgt dat het voedsel vochtig en mals blijft, waardoor het perfect is voor delicate eiwitten zoals kreeft. Gepocheerde kreeft is een gezonder alternatief voor traditionele kreeftgerechten die vaak in boter of room worden gekookt. Het is ook een geweldige manier om de kreeft smaak te geven, omdat de vloeistof die voor het stropen wordt gebruikt, kan worden doordrenkt met kruiden en specerijen.

Stapsgewijze handleiding voor het stropen van kreeft

Stap 1: Verzamel uw ingrediënten

Om gepocheerde kreeft te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

- 2 levende kreeften (elk 1 1/2 tot 2 pond) - 4 kopjes water - 1/4 kopje witte wijn - 2 laurierblaadjes - 1/4 theelepel zwarte peperkorrels - 1/4 theelepel zout - 1 eetlepel citroensap

Stap 2: Bereid de kreeften voor

Voordat je de kreeften kunt pocheren, moet je ze voorbereiden. Begin met het plaatsen van de kreeften in de vriezer gedurende 15 tot 20 minuten. Hierdoor komen ze in een winterslaap en zijn ze gemakkelijker te hanteren. Breng vervolgens een grote pan met gezouten water aan de kook. Zodra het water kookt, doe je de kreeften voorzichtig in de pan, met de kop eerst. Kook de kreeften 2 tot 3 minuten, haal ze vervolgens uit de pan en plaats ze in een kom met ijswater. Dit stopt het kookproces en maakt het gemakkelijker om het vlees uit de schaal te halen.

Stap 3: Pocheer de kreeften

Om de kreeften te pocheren, begint u door 4 kopjes water in een grote pan aan de kook te brengen. Voeg de witte wijn, laurierblaadjes, zwarte peperkorrels en zout toe aan de pan en roer om te combineren. Voeg de kreeften toe aan de pot en zorg ervoor dat ze volledig ondergedompeld zijn in de vloeistof. Dek de pan af en laat de kreeften 8 tot 10 minuten sudderen, of tot ze volledig gaar zijn. Om te testen of de kreeften gaar zijn, steek je een vleesthermometer in het dikste deel van de staart. De interne temperatuur moet 140 ° F zijn.

Stap 4: Haal de kreeften uit de pot

Zodra de kreeften gaar zijn, haalt u ze voorzichtig met een tang uit de pan en legt u ze op een snijplank. Gebruik een scherp mes of een keukenschaar om het vlees uit de schaal te halen. Begin met het doorsnijden van het midden van de staart en verwijder vervolgens het vlees van de poten en klauwen. Gooi de schelpen weg en zet het vlees opzij.

Stap 5: Serveer de gepocheerde kreeft

Gepocheerde kreeft kan warm of koud worden geserveerd, afhankelijk van uw voorkeur. Om het warm te serveren, verwarmt u het kreeftenvlees voorzichtig een paar minuten in de stroperige vloeistof. Om het koud te serveren, plaats je het kreeftenvlees minimaal een uur in de koelkast. Zodra het kreeftenvlees gekoeld is, kan het geserveerd worden met je favoriete dipsaus, zoals gesmolten boter of een zelfgemaakte aioli.

Conclusie

Gepocheerde kreeft is een eenvoudige en gezonde manier om deze heerlijke zeevruchten te bereiden. Door een zachte kookmethode te gebruiken, zoals pocheren, kun je ervoor zorgen dat de kreeft vochtig en mals is. Bovendien kunt u, door de stroperijvloeistof met kruiden en specerijen te infuseren, smaak aan de kreeft toevoegen zonder extra calorieën toe te voegen. Dus de volgende keer dat je op zoek bent naar een nieuwe manier om kreeft te bereiden, probeer dan eens stroperij. Je smaakpapillen zullen je dankbaar zijn.

Gepocheerde maaltijdideeën voor Kreeft
Geglazuurde suikerbroodsalade met ananas en kreeft, gegarneerd met geroosterde kokosnoot en gegrilde garnalen in Cubaanse stijl citrus

Geglazuurde suikerbroodsalade met ananas en kreeft, gegarneerd met geroosterde kokosnoot en gegrilde garnalen in Cubaanse stijl, zou precies het glutenvrije en pescatarische recept kunnen zijn waar u naar op zoek was. Dit hoofdgerecht bevat 971 calorieën , 16 g eiwit en 48 g vet per portie. Voor $ 11,06 per portie dekt dit recept 31% van uw dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Dit recept is voor 4 personen. 1 persoon heeft dit recept gemaakt en zou het zo nog een keer maken. Als je waterkastanjes, Australische kreeftenstaarten, mango en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. Het zal een hit zijn tijdens je The Fourth Of July- evenement. Het wordt u aangeboden door Foodnetwork. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 2 uur en 10 minuten . Als we alle factoren in aanmerking nemen, krijgt dit recept een lepelscore van 48% , wat solide is. Probeer te grillen: met rum geglazuurde ananas met geroosterd kokosnoot- en vanille-ijs , garnalengebakken rijst met ananas en geroosterde kokosnoot , en knapperige, in de pan geschroeide Florida-snapper met passievruchtroom en salade van Florida-citrus en geschaafde venkel, gegarneerd met gebakken Florida Gulf-garnalen en pittig Groene mangojam voor soortgelijke recepten.

Garnalen en kreeft Bangers en puree

Garnalen- en kreeftenbangers en puree hebben van begin tot eind ongeveer 1 uur en 35 minuten nodig. Dit recept is voor 4 personen. Voor $ 8,29 per portie dekt dit recept 49% van uw dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 51 g eiwit, 46 g vet en in totaal 1183 calorieën. 4 mensen waren onder de indruk van dit recept. Dit recept van Foodnetwork vereist zeevruchtenkruiden, ui, Idaho-aardappelen en zout en gemalen peper. Slechts een paar mensen vonden dit bijgerecht erg lekker. Het is een goede optie als je een glutenvrij dieet volgt. Alles bij elkaar genomen hebben we besloten dat dit recept een lepelscore van 80% verdient. Deze score is spectaculair. Soortgelijke recepten zijn Vegan Bangers en Low Carb Mash! (Bangers & Mash), Bangers en Mash, en 'bangers & Mash'.

Basis gebakken kreeftenstaarten

Als je ongeveer 40 minuten de tijd hebt om in de keuken door te brengen, is Basic Baked Lobster Tails wellicht een super glutenvrij, oer-, fodmap-vriendelijk en pescatarisch recept om uit te proberen. Dit recept is voor 4 personen en kost $ 5,41 per portie. Dit hor d'oeuvre bevat 76 calorieën, 11 g eiwit en 3 g vet per portie. Het wordt u aangeboden door Taste of Home. 1 persoon was blij dat ze dit recept probeerden. Als je kreeftenstaarten, peper, zout en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. Alles bij elkaar genomen hebben we besloten dat dit recept een lepelscore van 30% verdient. Deze score is niet zo uitstekend. Gebakken kreeftenstaarten, gebakken kreeftenstaarten en gebakken kreeftenstaarten lijken erg op dit recept.

Kreeftcocktail Met Continentale Saus

Kreeftcocktail met continentale saus is misschien een goed recept om uw hor d'oeuvre-collectie uit te breiden. Dit glutenvrije, zuivelvrije en pescatarian recept is geschikt voor 4 personen en kost $ 1,49 per portie. Eén portie bevat 278 calorieën, 11 g eiwit en 22 g vet. Een mengsel van mayonaise, ui, ketchup en een handvol andere ingrediënten is voldoende om dit recept zo lekker te maken. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 1 uur en 30 minuten. 1 persoon vond dit recept heerlijk en bevredigend. Het wordt u aangeboden door Allrecipes. Met een lepelscore van 35% is dit gerecht behoorlijk slecht. Soortgelijke recepten zijn onder meer Kreeftravioli met kreeftenbouillon en een citroengras-schelpdiersaus, Gestoomde Kreeft met Kruidensaus en Kreeftenbisque en Kreeftsaladecocktail.

Kreeft Maïs Creme Brulee

Het recept Lobster Corn Creme Brulee kan uw mediterrane trek in ongeveer 1 uur en 25 minuten stillen. Dit glutenvrije en pescatarian recept is geschikt voor 6 personen en kost $ 3,2 per portie. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 15 g eiwit, 34 g vet en in totaal 405 calorieën. Als je peper, zout, kreeftenvlees en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. 1 persoon was onder de indruk van dit recept. Het wordt u aangeboden door Foodnetwork. Alles bij elkaar genomen hebben we besloten dat dit recept een lepelscore van 31% verdient. Deze score is niet zo uitstekend. Creme Brulee van witte chocolade met aardbei {Creme Brulee Kit Giveaway}, Maïs Creme Brulee en Zoete Maïs Creme Brulee lijken erg op dit recept.

Saffraankreeftensalade op gegrilde krieltjes

Je kunt nooit genoeg hoofdgerechten hebben, dus probeer Saffraan Kreeftensalade op Gegrilde Fingerlings eens. Dit recept is voor 6 personen. Voor $ 5,57 per portie dekt dit recept 32% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Let je op je lijn? Dit glutenvrije, zuivelvrije en pescotarische recept bevat 709 calorieën , 19 g eiwit en 36 g vet per portie. Je kunt er op elk moment van genieten, maar het is vooral goed voor 4 juli . 28 mensen hebben dit recept gemaakt en zouden het opnieuw maken. Een mengsel van canolanolie, rode wijnazijn, ui en een handvol andere ingrediënten is alles wat nodig is om dit recept zo lekker te maken. Van bereiding tot het bord duurt dit recept ongeveer 47 minuten . Het wordt u aangeboden door Foodnetwork. Met een spoonacular score van 90% is dit gerecht geweldig. Als u dit recept lekker vindt, vindt u misschien ook recepten zoals Amandel-pistachekoekjes met saffraanglazuur , Cannellinibonenbijgerecht met venkel, rode ui en saffraan en Amandel-saffraancake in Franse stijl leuk.

Druivengazpacho

Grape Gazpacho is misschien een goed recept om je hor d'oeuvre-repertoire uit te breiden. Dit recept maakt 4 porties met elk 385 calorieën, 8 g eiwit en 22 g vet. Voor $ 2,07 per portie dekt dit recept 15% van uw dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. 4 mensen hebben dit recept gemaakt en zouden het nog een keer maken. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 2 uur en 15 minuten. Een mengsel van komkommer, walnoten, druiven en een handvol andere ingrediënten is voldoende om dit recept zo lekker te maken. Het wordt u aangeboden door Foodnetwork. Het is perfect voor de zomer. Het is een goede optie als je een glutenvrij, lacto-ovo-vegetarisch en oerdieet volgt. Alles bij elkaar genomen hebben we besloten dat dit recept een lepelscore van 67% verdient. Deze score is solide. Soortgelijke recepten zijn Gazpacho met witte druiven en komkommer, Gazpacho met Maine-kreeft: Gazpacho con Bogavante en Witte Gazpacho (Gazpacho Blanco).

Kreeften-scampi op romige polenta met knoflookchips

Kreeften-scampi over romige polenta met knoflookchips is misschien wel het glutenvrije en pescotarische recept waar u naar op zoek was. Dit recept is voor 4 personen en kost $ 8,79 per portie. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 37 g eiwit , 51 g vet en in totaal 694 calorieën . Het wordt u aangeboden door Foodnetwork. Van bereiding tot het bord duurt dit recept ongeveer 1 uur en 10 minuten . Een paar mensen vonden dit mediterrane gerecht echt lekker. Een mengsel van peterselie, kreeftenvlees, sjalot en een handvol andere ingrediënten is alles wat nodig is om dit recept zo lekker te maken. 12 mensen vonden dit recept heerlijk en bevredigend. Het werkt goed als een duur hoofdgerecht. Alles bij elkaar genomen, besloten we dat dit recept een spoonacular score van 73% verdient . Deze score is goed. Als je dit recept lekker vindt, vind je misschien ook recepten als Kipgehaktbal Marsalan over romige polenta , Supermakkelijke garnalenschotel uit de oven die je steeds opnieuw zult maken en Medaglioni Di Polentan E Prosciutto Al Forno – Gebakken polentamedaillons met ham leuk.

The Keeper's House Kreeftpasta

Als je ongeveer 25 minuten de tijd hebt om in de keuken door te brengen, is The Keeper's House Lobster Spread misschien een geweldig glutenvrij, oer-, pescatarisch en ketogeen recept om te proberen. Deze smaakmaker bevat 58 calorieën , 3 gram eiwit en 4 gram vet per portie. Dit recept serveert 22 personen en kost 43 cent per portie. 1 persoon was blij dat ze dit recept probeerden. Ga naar de winkel en koop kreeft, roomkaas, mierikswortel en nog een paar andere dingen om het vandaag nog te maken. Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Als we alle factoren in aanmerking nemen, krijgt dit recept een lepelscore van 42% , wat goed is. Cajun-kreeftpasta , kreeft-macaroni en kaas en dragon-kreeftcocktails lijken erg op dit recept.

Gegrilde zalm op Cubaanse wijze

Je kunt nooit genoeg hoofdgerechtrecepten hebben, dus probeer gegrilde zalm in Cubaanse stijl eens. Dit recept is voor 4 personen. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 38 g eiwit, 39 g vet en in totaal 641 calorieën. Voor $ 6,95 per portie dekt dit recept 41% van uw dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Dit recept van Foodnetwork vereist in het midden gesneden zalmfilets, sjalotten, koosjer zout en druiventomaten. 4 mensen hebben dit recept geprobeerd en vonden het leuk. Het is perfect voor The Fourth Of July. Het is een goede optie als u een glutenvrij, zuivelvrij, geheel 30- en pescatarisch dieet volgt. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 30 minuten. Met een lepelscore van 92% is dit gerecht geweldig. Gebruikers die dit recept lekker vonden, hielden ook van Cubaanse hamburgers met gegrilde ham en kaas, geglazuurde suikerbrood-ananas en kreeftensalade gegarneerd met geroosterde kokosnoot en gegrilde garnalen in Cubaanse stijl, en gegrilde zalm in pastrami-stijl.

Video's voor het maken van verschillende gepocheerde gerechten in Kreeft-stijl
In boter gepocheerde kreeftenschotel | Kerstmenu speciaal tweede gang!Hallo jongens! Vandaag dag drie van de kerstspecial. Eerst ga ik je laten zien hoe je een kreeft klaarmaakt. De kop die ik dan gebruik...
Hoe kreeftenstaarten te pocheren Chef-kok Michael Adams | Tips & TechniekenJe kunt je kreeften in gezouten water koken en er geen einde aan maken, of je kunt je kreeftenmaakspel NIVEAUEREN met dit recept!
De in boter gepocheerde kreeft van Thomas Keller bracht me in een toestand van pure deliriumEen poging tot het baanbrekende gerecht van Thomas Keller: in boter gepocheerde kreeft, prei, pommes maxime en rode bietenessence van ...
Gepocheerde kreeftenstaarteen perfecte in boter gepocheerde kreeft zoals Pyet DeSpain gemaakt op #NextLevelChef is een teken van echte keukenuitmuntendheid #kreeft ...
Hoe je in boter gepocheerde zeekreeft kookt | MasterChef Canada | MasterChef WereldWie kan de perfecte, in boter gepocheerde zeekreeft bereiden? Schrijf je in en mis nooit meer een MasterChef-moment...
Tips en trucs voor gepocheerde maaltijden in Kreeft
Aanvullende menu-ideeën met betrekking tot gepocheerd Kreeft voedsel