ThuisZeevruchtenSint-jakobsschelpen

De beste methode voor het koken van gepocheerde Sint-jakobsschelpen

Sint-jakobsschelpen zijn een delicatesse waar velen van genieten, maar het koken ervan kan zelfs voor de meest ervaren thuiskoks een hele opgave zijn. Pocheren is een populaire kookmethode die perfect is voor Sint-Jakobsschelpen, omdat de delicate smaak en textuur hierdoor naar voren komen. Niet alle stroperijmethoden zijn echter gelijk. In dit artikel onderzoeken we de beste methode voor het bereiden van gepocheerde sint-jakobsschelpen, een methode die ervoor zorgt dat ze perfect gaar zijn en boordevol smaak. Of u nu een doorgewinterde chef-kok bent of net begint in de keuken, deze methode zal zeker indruk maken op uw gasten en hen naar meer laten verlangen. Dus pak je schort en maak je klaar om het geheim te leren van het koken van de perfecte gepocheerde Sint-Jakobsschelpen!

Stap-voor-stap handleiding voor het stropen van Sint-Jakobsschelpen

De ingrediënten die je nodig hebt

Voordat we in het kookproces duiken, kijken we eerst naar de ingrediënten die je nodig hebt om de perfecte gepocheerde Sint-Jakobsschelpen te maken.

- 1 pond verse Sint-jakobsschelpen - 4 kopjes water - 1/4 kopje witte azijn - 1/4 kopje droge witte wijn - 1 theelepel zout - 1 laurierblad - 1 takje tijm - 1 teentje knoflook, gepeld en gebroken

Je vraagt je misschien af waarom we azijn en wijn gebruiken in onze stroperijvloeistof. Het zuur uit de azijn en de wijn helpt de spiervezels van de sint-jakobsschelpen af te breken, waardoor ze malser worden. De overige ingrediënten voegen smaak toe aan de stroperijvloeistof.

Het bereiden van de Sint-jakobsschelpen

Nu we onze ingrediënten hebben, is het tijd om de Sint-Jakobsschelpen klaar te maken voor stroperij. Begin met het afspoelen van de coquilles onder koud water en dep ze droog met keukenpapier. Verwijder de taaie spier aan de zijkant van elke sint-jakobsschelp en gooi deze weg. Deze spier is niet eetbaar en kan taai en taai zijn.

Het stropen van de Sint-Jakobsschelpen

1. Meng in een grote pan het water, de azijn, de wijn, het zout, het laurierblad, de tijm en de knoflook. Breng het mengsel op hoog vuur aan de kook.

2. Zodra het mengsel kookt, zet je het vuur laag en laat je het 10 minuten sudderen. Hierdoor kunnen de smaken met elkaar versmelten.

3. Terwijl het pocheervocht kookt, doe je de bereide sint-jakobsschelpen in de pan. Zorg ervoor dat de sint-jakobsschelpen volledig ondergedompeld zijn in de vloeistof.

4. Kook de sint-jakobsschelpen gedurende 2-3 minuten, of tot ze ondoorzichtig en stevig zijn. Zorg ervoor dat je ze niet te gaar maakt, want ze kunnen taai en rubberachtig worden.

5. Zodra de sint-jakobsschelpen gaar zijn, haalt u ze met een schuimspaan uit het pocheervocht. Serveer onmiddellijk, gegarneerd met verse kruiden of een scheutje citroensap.

Tips voor perfect gepocheerde Sint-jakobsschelpen

- Gebruik de meest verse Sint-Jakobsschelpen die mogelijk zijn. Verse Sint-Jakobsschelpen moeten een lichtzoete geur en een stevige textuur hebben.

- Maak de pot niet te vol. Zorg ervoor dat de sint-jakobsschelpen voldoende ruimte hebben om gelijkmatig te koken.

- Houd de temperatuur van de stroperijvloeistof in de gaten. Als de vloeistof te krachtig kookt, kunnen de sint-jakobsschelpen uit elkaar vallen.

- Kook de sint-jakobsschelpen niet te gaar. Ze moeten worden gekookt tot ze net ondoorzichtig en stevig zijn.

- Experimenteer met verschillende smaakstoffen in het stroperingsvocht. Je kunt kruiden, specerijen of zelfs citrusvruchten toevoegen om de Sint-Jakobsschelpen extra smaak te geven.

Conclusie

Het koken van gepocheerde Sint-Jakobsschelpen hoeft niet intimiderend te zijn. Door deze methode te volgen, kun je perfect bereide Sint-Jakobsschelpen maken die boordevol smaak zitten. Vergeet niet om de meest verse Sint-Jakobsschelpen te gebruiken en de temperatuur van de stroperijvloeistof in de gaten te houden. Met een beetje oefening kunt u deze kooktechniek onder de knie krijgen en indruk maken op uw gasten met uw culinaire vaardigheden.

Gepocheerde maaltijdideeën voor Sint-jakobsschelpen
Smaakvolle fettuccine

Het recept Smaakvolle Fettuccine maak je in ongeveer 25 minuten . Dit hoofdgerecht bevat 253 calorieën , 14 g eiwit en 6 g vet per portie. Dit recept serveert 8 personen en kost 74 cent per portie. 1 persoon was blij dat ze dit recept probeerden. Voor dit recept van Taste of Home heb je spinazie, maizena, paprika en Parmezaanse kaas nodig. Over het geheel genomen verdient dit recept een solide lepelscore van 67% . Probeer gebakken eieren en spekcrème in spinazie-fettuccinenesten , cranberry-fettuccine-tomatenroomsaus met garnalen en sint-jakobsschelpen , en romige fettuccine met spruitjes en champignons voor soortgelijke recepten.

Gepaneerde kip-tenders met noedels

Je kunt nooit teveel hoofdgerechtrecepten hebben, dus probeer gepaneerde kip-tenders met noedels eens. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 30 gram eiwit , 23 gram vet en in totaal 508 calorieën . Dit recept is voor 4 personen en kost $ 1,81 per portie. 1 persoon heeft dit recept gemaakt en zou het nog een keer maken. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 25 minuten . Ga naar de winkel en koop knoflook, knoflookzout, citroensap en nog een paar andere dingen om het vandaag te maken. Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Als we alle factoren in aanmerking nemen, krijgt dit recept een lepelscore van 54% , wat solide is. Gebruikers die dit recept lekker vonden, hielden ook van gepaneerde kippenvingers , gepaneerde kipkoteletten en gebakken en gepaneerde sint-jakobsschelpen .

Cranberrysaus II

Cranberrysaus II is wellicht een goed recept om uw receptendoos voor bijgerechten uit te breiden. Dit recept is voor 6 personen en kost 30 cent per portie. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 0 gram eiwit , 0 gram vet en in totaal 146 calorieën . Als je veenbessen, water, suiker en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. 22 mensen vonden dit recept lekker en bevredigend. Het is een goede optie als je een glutenvrij, zuivelvrij, lacto-ovo-vegetarisch en fodmapvriendelijk dieet volgt. Thanksgiving wordt nog specialer met dit recept. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 40 minuten . Het wordt u aangeboden door Allrecipes. Over het geheel genomen verdient dit recept een verbeterbare lepelscore van 0% . Soortgelijke recepten zijn onder meer Duitse citroentaart met cranberry, oftewel cranberry zitronenkuchen , Zhoug-saus (ook bekend als Schug-saus) - een pittige koriandersaus uit het Midden-Oosten , en cranberry-fettuccine-tomatenroomsaus met garnalen en sint-jakobsschelpen .

Geweldige pompoen

Amazing Butternut Squash is een bijgerecht voor 6 personen. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 3 gram eiwit , 17 gram vet en in totaal 237 calorieën . Voor 52 cent per portie dekt dit recept 13% van je dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Ga naar de winkel en koop ui, Parmezaanse kaas, mayonaise en nog een paar andere dingen om het vandaag te maken. 1 persoon was onder de indruk van dit recept. Het wordt u aangeboden door Allrecipes. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 1 uur en 20 minuten . Over het geheel genomen verdient dit recept een solide lepelscore van 43% . Soortgelijke recepten zijn onder meer 2ways2percent: Pizzan en romige pompoenpompoenpuree met Sint-jakobsschelpen en spek , 2ways2percent: Pizzan en romige pompoenpompoenpuree met Sint-jakobsschelpen en spek , en Pompoenpompoen: Pompoen-, peren- en yoghurtsoep .

Pompoen Posole

Je kunt nooit teveel recepten voor bijgerechten hebben, dus probeer Butternut Squash Posole eens. Dit recept maakt 4 porties met elk 435 calorieën , 9 g eiwit en 17 g vet . Voor $ 2,02 per portie dekt dit recept 31% van uw dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Ga naar de winkel en koop avocado, hominy, plantaardige olie en nog een paar andere dingen om het vandaag nog te maken. 1 persoon heeft dit recept gemaakt en zou het nog een keer maken. Het wordt u aangeboden door Foodnetwork. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 40 minuten . Het is een goede optie als je een glutenvrij, zuivelvrij, lacto ovo-vegetarisch en veganistisch dieet volgt. Met een lepelscore van 82% is dit gerecht spectaculair. Soortgelijke recepten zijn onder meer Butternut Squash & Tomato Posole , 2ways2percent: Butternut Squash Pizzan en romige Butternut Squash Puree met Sint-jakobsschelpen en spek , en 2ways2percent: Butternut Squash Pizzan en romige Butternut Squash Puree met Sint-Jakobsschelpen en Bacon .

Zuidwestelijke Sint-jakobsschelpen

Southwestern Scallops heeft van begin tot eind ongeveer 20 minuten nodig. Voor $ 1,98 per portie krijg je een hoofdgerecht voor 4 personen. Eén portie bevat 134 calorieën , 14 g eiwit en 6 g vet . Het wordt u aangeboden door Taste of Home. 1 persoon heeft dit recept geprobeerd en vond het leuk. Een mengsel van boter, peper, sint-jakobsschelpen en een handvol andere ingrediënten is voldoende om dit recept zo smaakvol te maken. Het is een goede optie als je een glutenvrij, oer- en fodmapvriendelijk dieet volgt. Alles bij elkaar genomen hebben we besloten dat dit recept een lepelscore van 26% verdient . Deze score is niet zo uitstekend. Soortgelijke recepten zijn onder meer gebakken Sint-jakobsschelpen met zuidwestelijke rijstsalade , gebakken Sint-jakobsschelpen met zuidwestelijke rijstsalade en zuidwestelijke Rachel Sandwich met zuidwestelijke sla: Boar's Head Boldest Bracket Challenge .

Pappardelle Puttanesca

Pappardelle Puttanesca heeft van start tot finish ongeveer 50 minuten nodig. Op je figuur letten? Dit zuivelvrije recept bevat 371 calorieën , 11 g eiwit en 12 g vet per portie. Dit recept is voor 8 personen. Voor $ 1,67 per portie dekt dit recept 16% van uw dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. 3 mensen hebben dit recept gemaakt en zouden het nog een keer maken. Dit recept is typisch voor de mediterrane keuken. Dit recept van Allrecipes vereist met ansjovis gevulde olijven, pappardelle-pasta, wijn en knoflook. Het werkt goed als een betaalbaar hor d'oeuvre. Over het geheel genomen verdient dit recept een solide lepelscore van 68% . Soortgelijke recepten zijn Pasticcio di pappardelle al radicchio rosso di Treviso (gebakken Pappardelle met Treviso Radicchio) , Pappardelle met maïs en Pappardelle met Sint-jakobsschelpen .

Sint-jakobsschelpen met citrusglazuur

Sint-Jakobsschelpen met Citrus Glaze zijn misschien wel het hoofdgerecht waar u naar op zoek bent. Dit recept maakt 4 porties met elk 204 calorieën, 21 g eiwit en 8 g vet. Voor $ 3,02 per portie dekt dit recept 12% van uw dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Het is een goede optie als u een glutenvrij, zuivelvrij en pescatarisch dieet volgt. 1 persoon heeft dit recept gemaakt en zou het nog een keer maken. Voor dit recept van Taste of Home heb je sinaasappelschil, citroensap, peper en sint-jakobsschelpen nodig. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 20 minuten. Als we alle factoren in aanmerking nemen, krijgt dit recept een lepelscore van 36%, wat niet zo geweldig is. Gebruikers die dit recept lekker vonden, hielden ook van Olijfolie Citrus Maanzaadbrood met Citrus Vanille Glazuur, Citrus Sint-jakobsschelpen en Sint-Jakobsschelpen met Citrus en Quinoa.

Gepaneerde Dijon-varkenskoteletten

Gepaneerde Dijon-varkenskarbonades kunnen precies het zuivelvrije en ketogene recept zijn waar u naar op zoek was. Dit hoofdgerecht bevat 394 calorieën , 31 g eiwit en 25 g vet per portie. Voor $ 1,76 per portie dekt dit recept 20% van uw dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Dit recept is voor 4 personen. Dit recept is geliefd bij 1 foodies en koks. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 30 minuten . Een mengsel van zoutjes, Dijon-mosterd, ingewreven salie en een handvol andere ingrediënten is voldoende om dit recept zo smaakvol te maken. Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Alles bij elkaar genomen hebben we besloten dat dit recept een lepelscore van 61% verdient . Deze score is behoorlijk goed. Als je dit recept lekker vindt, kijk dan eens naar deze vergelijkbare recepten: Donkatsu - Koreaanse gepaneerde varkenskotelet , gebakken en gepaneerde Sint-jakobsschelpen en gepaneerde kippenvingers .

Roergebakken Sint-jakobsschelpen en Asperges

Als je meer zuivelvrije en pescatarische recepten aan je receptendoos wilt toevoegen, is Roergebakken Sint-Jakobsschelpen en Asperges misschien een recept dat je zou moeten proberen. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 20 gram eiwit, 9 gram vet en in totaal 251 calorieën. Voor $ 3,24 per portie dekt dit recept 23% van uw dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Dit recept is voor 4 personen. Dit recept is geliefd bij 1 foodies en koks. Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Het werkt het beste als hoofdgerecht en is in ongeveer 25 minuten klaar. Als je sesamolie, teentje knoflook, sojasaus en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. Als we alle factoren in aanmerking nemen, krijgt dit recept een lepelscore van 67%, wat solide is. Roergebakken Sint-Jakobsschelpen Met Asperges, Sint-Jakobsschelpen En Asperges Roerbakken en Roergebakken Sint-Jakobsschelpen Met Broccoli lijken erg op dit recept.

Video's voor het maken van verschillende gepocheerde gerechten in Sint-jakobsschelpen-stijl
In boter gepocheerde Sint-jakobsschelpen: Sint-jakobsschelpreceptenAbonneer je nu: Bekijk meer: ...
Hoe Sint-jakobsschelpen te pocherenLeer hoe u Sint-Jakobsschelpen pocheert, zodat u elke keer malse en zoete Sint-Jakobsschelpen krijgt! Met dit basisrecept voor stroperij maak je ...
Met een Michelin-ster geschroeide Sint-jakobsschelpenEen korte demovideo die laat zien hoe gemakkelijk het is om Sint-Jakobsschelpen thuis te bereiden. Na het bekijken van deze video heb je een volledige...
Sint-Jakobsschelpen bereiden als een professionalshorts #scallops #cooking #HowTo #foodie Mijn Amazon-winkel: .
Romige Gepocheerde Sint-Jakobsschelpen | Bart's visverhalenJongens! De mooiste tijd van het jaar is aangebroken.. Het is bijna Kerstmis! En ik vind dat zeevruchten niet mogen worden vergeten tijdens je...
Tips en trucs voor gepocheerde maaltijden in Sint-jakobsschelpen
Aanvullende menu-ideeën met betrekking tot gepocheerd Sint-jakobsschelpen voedsel