ThuisVleesOssenhaas

Een heerlijk recept voor gepocheerde ossenhaas

Bent u op zoek naar een verrukkelijk recept waarmee u indruk zult maken op uw dinergasten? Zoek niet verder dan dit fantastische recept voor gepocheerde ossenhaas. Mals en sappig, dit gerecht zal zelfs de meest veeleisende fijnproevers bekoren. Het geheim van dit recept zit in de stroperige vloeistof, die het rundvlees een rijke en hartige smaak geeft. Het beste van alles is dat het verrassend eenvoudig te maken is en dat de resultaten zeker zullen bevallen. Of je nu een doorgewinterde chef-kok bent of een beginneling in de keuken, dit recept is een must voor iedereen die van lekker eten houdt. Dus steek het vuur aan, pak je ingrediënten en maak indruk met dit fantastische recept voor gepocheerde ossenhaas.

Voordelen van het pocheren van ossenhaas

Voordat we in het recept duiken, laten we het hebben over waarom stropen een uitstekende kookmethode is voor ossenhaas. Bij stroperij wordt het vlees zachtjes in een smaakvolle vloeistof laten sudderen, waardoor het vlees mals en sappig blijft en het tegelijkertijd van smaak wordt voorzien.

Het low and slow gaarproces zorgt ervoor dat het vlees gelijkmatig gaar wordt, zodat je geen te gaar of onvoldoende gaar plekken krijgt. Bovendien is stropen een kookmethode met laag vetgehalte, waardoor het een gezondere keuze is dan andere kookmethoden zoals frituren of grillen. Over het algemeen is stroperij een fantastische manier om ossenhaas te bereiden, en als je het eenmaal probeert, ben je verslaafd.

Ingrediënten

- 1 runderhaas van 4-5 pond - 1 ui, geschild en in vieren gesneden - 3 teentjes knoflook, geplet - 4 takjes verse tijm - 2 laurierblaadjes - 1 eetlepel zwarte peperkorrels - 1 eetlepel koosjer zout - 1 kopje rode wijn - 6 kopjes rundvlees bouillon - 2 eetlepels ongezouten boter - Zout en peper naar smaak

Instructies

1. Begin met het bereiden van de stroperige vloeistof. Meng in een grote pan de ui, knoflook, tijm, laurierblaadjes, zwarte peperkorrels, koosjer zout, rode wijn en runderbouillon. Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur lager en laat het 10-15 minuten sudderen, zodat de smaken zich kunnen vermengen.

2. Terwijl het pocheervocht kookt, maak je de ossenhaas klaar. Snijd het overtollige vet of de zilverkleurige schil van het vlees en bind het vast met keukentouw, zodat het zijn vorm behoudt tijdens het stropen.

3. Zodra het stroperige vocht kookt, haal je het van het vuur en laat je het iets afkoelen. Plaats de ossenhaas in de pan en zorg ervoor dat deze volledig ondergedompeld is in de vloeistof. Voeg indien nodig meer runderbouillon of water toe om het vlees te bedekken.

4. Zet de pan terug op het vuur en breng het stroperingsvocht weer aan de kook. Dek de pan af en laat de ossenhaas ongeveer 45 minuten koken, of tot hij een interne temperatuur van 125 graden Fahrenheit bereikt voor medium-rare.

5. Zodra de ossenhaas gaar is, haalt u hem uit het pocheervocht en laat u hem 10-15 minuten rusten voordat u hem in stukken snijdt.

6. Terwijl het vlees rust, giet je het stroperige vocht door een fijnmazige zeef in een schone pan. Breng de vloeistof aan de kook en laat het tot de helft inkoken, of totdat het een sausachtige consistentie heeft bereikt. Klop de ongezouten boter erdoor en breng op smaak met peper en zout.

7. Snijd voor het serveren de ossenhaas in stukken en schik deze op een schaal. Sprenkel het ingekookte pocheervocht over het vlees en garneer eventueel met verse kruiden.

Conclusie

Daar heb je het, een fantastisch recept voor gepocheerde ossenhaas waar je zeker indruk mee zult maken. Het rijke en hartige stroperingsvocht geeft het rundvlees smaak en houdt het mals en sappig. Bovendien is stropen een gezondere kookmethode, waardoor dit gerecht een schuldvrije verwennerij is. Dus de volgende keer dat je op zoek bent naar een fantastisch hoofdgerecht, probeer dit recept dan eens. Uw smaakpapillen (en uw dinergasten) zullen u dankbaar zijn.

Gepocheerde maaltijdideeën voor Ossenhaas
Kabobs

Kabobs kunnen precies het glutenvrije en zuivelvrije recept zijn waar u naar op zoek was. Dit recept maakt 10 porties met elk 218 calorieën , 26 g eiwit en 3 g vet . Voor $ 1,57 per portie dekt dit recept 17% van uw dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Voor dit recept van Allrecipes heb je ossenhaas, knoflookpoeder, gemalen gember en paprika nodig. 473 mensen hebben dit recept gemaakt en zouden het opnieuw maken. Het werkt het beste als hoofdgerecht en is klaar in ongeveer 4 uur en 40 minuten . Alles bij elkaar genomen hebben we besloten dat dit recept een lepelscore van 77% verdient . Dit cijfer is goed. Soortgelijke recepten zijn KJ's Kabobs , Cowboy Kabobs en Supreme Kabobs .

Varkenshaasje met cranberry-perenchutney

Het recept Varkenshaas met Cranberry-Perenchutney maak je in ongeveer 1 uur en 10 minuten . Op je figuur letten? Dit glutenvrije en zuivelvrije recept bevat 354 calorieën , 24 g eiwit en 11 g vet per portie. Voor $ 1,7 per portie krijg je een hoofdgerecht voor 4 personen. Als je veenbessen, munt, honing en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. Dit recept is geliefd bij 1 foodies en koks. Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Als we alle factoren in aanmerking nemen, krijgt dit recept een lepelscore van 55% , wat behoorlijk goed is. Als je dit recept lekker vindt, vind je misschien ook wel recepten leuk zoals Ossenhaas met Peer-Cranberry Chutney , Spiked Varkenshaas met Zonnige Perenchutney en Varkenshaas, Peer en Cranberry Salade .

Gekruide Ossenhaas Met Peperkorst

Ossenhaas met peperkorst zou wel eens precies het glutenvrije recept kunnen zijn waar u naar op zoek was. Dit recept maakt 8 porties met elk 493 calorieën , 25 g eiwit en 35 g vet . Voor $ 4,16 per portie dekt dit recept 16% van uw dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Als je teentjes knoflook, bieslook, melk en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. 1 persoon was blij dat ze dit recept probeerden. Het werkt het beste als hoofdgerecht en is klaar in ongeveer 1 uur en 10 minuten . Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Over het geheel genomen verdient dit recept een solide lepelscore van 44% . Soortgelijke recepten zijn ossenhaas met peperkorst , ossenhaas met zwarte peperkorst en ossenhaas met zwarte peperkorst .

De gekroonde filets van de koning

De King's Crowned Filets zijn misschien wel het hoofdgerecht waar u naar op zoek bent. Dit recept is voor 4 personen en kost $ 6,8 per portie. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 51 g eiwit , 25 g vet en in totaal 473 calorieën . Dit recept is geliefd bij 1 foodies en koks. Als u ossenhaasbiefstukken, pepervlokken, montreal steak-kruiden en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kunt u het maken. Van bereiding tot bord duurt dit recept ongeveer 25 minuten . Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Over het algemeen verdient dit recept een goede spoonacular-score van 66% . Als u dit recept lekker vindt, bekijk dan deze vergelijkbare recepten: Crispy-Crowned Guacamole Fish Fillets , King Cake en King Crab Risotto .

Gegrilde Ossenhaas met Gouden Bieten en Blauwe Kaaspuree

Gegrilde Ossenhaas met Goudbiet en Blauwe Kaaspuree is een hoofdgerecht voor 12 personen. Letten op je figuur? Dit glutenvrije, primaire en ketogene recept bevat 471 calorieën , 24 g eiwit en 37 g vet per portie. Voor $ 5,05 per portie dekt dit recept 16% van uw dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Dit recept van Foodnetwork heeft 1 fan. Als je knoflook, zout en peper, kippenbouillon en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. Het is perfect voor The Fourth Of July . Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 9 uur . Als we alle factoren in aanmerking nemen, krijgt dit recept een lepelscore van 47% , wat solide is. Gebruikers die dit recept lekker vonden, hielden ook van dipsaus met gouden bieten en blauwe kaas , salade van geroosterde bieten en blauwe geitenkaas en ossenhaas met blauwe kaas .

Met specerijen ingewreven varkenshaasje met knolselderij-appelpuree en ciderjus

Je kunt nooit teveel hor d'oeuvre-recepten hebben, dus probeer Spice-Rubbed varkenshaasje met knolselderij-appelpuree en ciderjus eens. Voor $ 1,95 per portie dekt dit recept 13% van uw dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Eén portie bevat 160 calorieën , 5 gram eiwit en 4 gram vet . Dit recept is voor 4 personen. Het is een goede optie als je een glutenvrij, zuivelvrij en lacto-ovo-vegetarisch dieet volgt. 11 personen hebben dit recept gemaakt en zouden het opnieuw maken. Ga naar de winkel en koop salieblaadjes, appelciderazijn, zout en nog een paar andere dingen om het vandaag nog te maken. Het wordt u aangeboden door Foodnetwork. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 1 uur en 10 minuten . Alles bij elkaar genomen hebben we besloten dat dit recept een lepelscore van 50% verdient . Dit cijfer is goed. Als je dit recept lekker vindt, vind je misschien ook recepten leuk zoals Gevulde ossenhaas met haricots verts en puree van aardappel-selderijwortel , puree van selderiewortel en appel , en puree van selderiewortel en appel .

Geroosterde Tomatensalsa II

Roasted Tomato Salsan II zou precies het glutenvrije, zuivelvrije, lacto-ovo-vegetarische en hele 30 recept kunnen zijn waar je naar op zoek was. Dit hor d'oeuvre bevat 28 calorieën , 1 g eiwit en 0 g vet per portie. Dit recept is voor 5 personen. Voor 35 cent per portie dekt dit recept 4% van je dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Het wordt u aangeboden door Allrecipes. Slechts een paar mensen hebben dit recept gemaakt, en ik zou zeggen dat het een schot in de roos was. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 45 minuten . Als je chilisaus, pepersaus, tomaten en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. Dit recept is typisch voor de Mexicaanse keuken. Als we alle factoren in aanmerking nemen, krijgt dit recept een lepelscore van 31% , wat nogal slecht is. Gebruikers die dit recept lekker vonden, hielden ook van Salsa de Molcajete (geroosterde tomaat en groene chili-salsa) , geroosterde tomatensalsa (Salsan Asada) en geroosterde ossenhaas met geroosterde tomatensalsa .

Gevulde Ossenhaas

Gevulde ossenhaas heeft van begin tot eind ongeveer 1 uur en 20 minuten nodig. Dit recept serveert 3 personen en kost $ 6,96 per portie. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 44 gram eiwit , 57 gram vet en in totaal 712 calorieën . Dit recept van Foodnetwork heeft 3 fans. Niet veel mensen hielden echt van dit bijgerecht. Het is een goede optie als je een glutenvrij en ketogeen dieet volgt. Als je ossenhaas, boter, sjalotten en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. Met een lepelscore van 58% is dit gerecht stevig. Gebruikers die dit recept lekker vonden, hielden ook van Gevulde Ossenhaas , Gevulde Ossenhaas en Met Krab Gevulde Ossenhaas .

Gala-krabsalade

Gala Krabsalade zou wel eens precies het glutenvrije recept kunnen zijn waar u naar op zoek was. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 5 gram eiwit , 1 gram vet en in totaal 194 calorieën . Dit recept is voor 6 personen. Voor $ 1,22 per portie dekt dit recept 8% van uw dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 10 minuten . 1 persoon heeft dit recept geprobeerd en vond het leuk. Het werkt goed als hor d'oeuvre. Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Een mengsel van selderij, paprika, peterselie en een handvol andere ingrediënten is voldoende om dit recept zo heerlijk te maken. Als we alle factoren in aanmerking nemen, krijgt dit recept een lepelscore van 50% , wat solide is. Soortgelijke recepten zijn onder meer gekarameliseerde tofu en Galan-appelsalade , Galan-appelcider en Gala-ossenhaasfilets .

Veel ophef over champignonrundvleessteaks gepocheerd in bier

Als je ongeveer 1 uur en 45 minuten de tijd hebt om in de keuken door te brengen, is Much Ado around Mushroom Beef Steaks Poached in Ale misschien een geweldig glutenvrij, oer- en ketogeen recept om te proberen. Dit recept maakt 6 porties met elk 624 calorieën , 48 g eiwit en 46 g vet . Voor $ 5,72 per portie dekt dit recept 27% van uw dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Slechts een paar mensen hebben dit recept gemaakt, en drie zouden zeggen dat het een succes was. Het wordt u aangeboden door Foodnetwork. Het werkt goed als een prijzig hoofdgerecht. Een mengsel van olijfolie, boter, uien en een handvol andere ingrediënten is voldoende om dit recept zo smaakvol te maken. Het zal een hit zijn op uw Valentijnsevenement . Als we alle factoren in aanmerking nemen, krijgt dit recept een lepelscore van 62% , wat solide is. Probeer Mosselen in Irish Ale , Ossenhaassteaks met aangebraden champignons en rode wijnvinaigrette , en Gewreven paprika- en koriandersteaks met sinaasappel-koriandersalsa voor soortgelijke recepten.

Video's voor het maken van verschillende gepocheerde gerechten in Ossenhaas-stijl
Rode Wijn Gepocheerd Rundvlees | EG12 aflevering 58Zoals te zien op Everyday Gourmet.
Carla maakt geroosterde ossenhaas | Eet smakelijkAls je tijdens de feestdagen voor een volle zaal kookt, heb je iets hartigs nodig om zoveel buikjes te voeden. Carla's geroosterd rundvlees ...
Fine dining Ossenhaas recept | Pompoen - Bosbessen - GemberIn deze video laat ik je mijn favoriete recept voor ossenhaas zien met pompoen en gepocheerde bosbessen. Dit is een heel makkelijke...
Belangrijkste Vietnamese gepocheerde rundvleesfilet
In Boter Gepocheerde Filet Mignon
Tips en trucs voor gepocheerde maaltijden in Ossenhaas
Aanvullende menu-ideeën met betrekking tot gepocheerd Ossenhaas voedsel