ThuisVleesOssenhaas

Een heerlijk recept voor gepocheerde ossenhaas

Bent u op zoek naar een verrukkelijk recept waarmee u indruk zult maken op uw dinergasten? Zoek niet verder dan dit fantastische recept voor gepocheerde ossenhaas. Mals en sappig, dit gerecht zal zelfs de meest veeleisende fijnproevers bekoren. Het geheim van dit recept zit in de stroperige vloeistof, die het rundvlees een rijke en hartige smaak geeft. Het beste van alles is dat het verrassend eenvoudig te maken is en dat de resultaten zeker zullen bevallen. Of je nu een doorgewinterde chef-kok bent of een beginneling in de keuken, dit recept is een must voor iedereen die van lekker eten houdt. Dus steek het vuur aan, pak je ingrediënten en maak indruk met dit fantastische recept voor gepocheerde ossenhaas.

Voordelen van het pocheren van ossenhaas

Voordat we in het recept duiken, laten we het hebben over waarom stropen een uitstekende kookmethode is voor ossenhaas. Bij stroperij wordt het vlees zachtjes in een smaakvolle vloeistof laten sudderen, waardoor het vlees mals en sappig blijft en het tegelijkertijd van smaak wordt voorzien.

Het low and slow gaarproces zorgt ervoor dat het vlees gelijkmatig gaar wordt, zodat je geen te gaar of onvoldoende gaar plekken krijgt. Bovendien is stropen een kookmethode met laag vetgehalte, waardoor het een gezondere keuze is dan andere kookmethoden zoals frituren of grillen. Over het algemeen is stroperij een fantastische manier om ossenhaas te bereiden, en als je het eenmaal probeert, ben je verslaafd.

Ingrediënten

- 1 runderhaas van 4-5 pond - 1 ui, geschild en in vieren gesneden - 3 teentjes knoflook, geplet - 4 takjes verse tijm - 2 laurierblaadjes - 1 eetlepel zwarte peperkorrels - 1 eetlepel koosjer zout - 1 kopje rode wijn - 6 kopjes rundvlees bouillon - 2 eetlepels ongezouten boter - Zout en peper naar smaak

Instructies

1. Begin met het bereiden van de stroperige vloeistof. Meng in een grote pan de ui, knoflook, tijm, laurierblaadjes, zwarte peperkorrels, koosjer zout, rode wijn en runderbouillon. Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur lager en laat het 10-15 minuten sudderen, zodat de smaken zich kunnen vermengen.

2. Terwijl het pocheervocht kookt, maak je de ossenhaas klaar. Snijd het overtollige vet of de zilverkleurige schil van het vlees en bind het vast met keukentouw, zodat het zijn vorm behoudt tijdens het stropen.

3. Zodra het stroperige vocht kookt, haal je het van het vuur en laat je het iets afkoelen. Plaats de ossenhaas in de pan en zorg ervoor dat deze volledig ondergedompeld is in de vloeistof. Voeg indien nodig meer runderbouillon of water toe om het vlees te bedekken.

4. Zet de pan terug op het vuur en breng het stroperingsvocht weer aan de kook. Dek de pan af en laat de ossenhaas ongeveer 45 minuten koken, of tot hij een interne temperatuur van 125 graden Fahrenheit bereikt voor medium-rare.

5. Zodra de ossenhaas gaar is, haalt u hem uit het pocheervocht en laat u hem 10-15 minuten rusten voordat u hem in stukken snijdt.

6. Terwijl het vlees rust, giet je het stroperige vocht door een fijnmazige zeef in een schone pan. Breng de vloeistof aan de kook en laat het tot de helft inkoken, of totdat het een sausachtige consistentie heeft bereikt. Klop de ongezouten boter erdoor en breng op smaak met peper en zout.

7. Snijd voor het serveren de ossenhaas in stukken en schik deze op een schaal. Sprenkel het ingekookte pocheervocht over het vlees en garneer eventueel met verse kruiden.

Conclusie

Daar heb je het, een fantastisch recept voor gepocheerde ossenhaas waar je zeker indruk mee zult maken. Het rijke en hartige stroperingsvocht geeft het rundvlees smaak en houdt het mals en sappig. Bovendien is stropen een gezondere kookmethode, waardoor dit gerecht een schuldvrije verwennerij is. Dus de volgende keer dat je op zoek bent naar een fantastisch hoofdgerecht, probeer dit recept dan eens. Uw smaakpapillen (en uw dinergasten) zullen u dankbaar zijn.

Gepocheerde maaltijdideeën voor Ossenhaas
Ossenhaas met cacaokorst

Ossenhaas met cacaokorst is misschien wel het hoofdgerecht waar u naar op zoek bent. Dit glutenvrije, zuivelvrije, paleolithische en oeroude recept is voor 4 personen en kost $ 6,69 per portie . Een portie van dit gerecht bevat ongeveer 51 g eiwit , 14 g vet en in totaal 344 calorieën . 35 mensen hebben dit recept geprobeerd en vonden het lekker. Ga naar de winkel en haal zout, grofgemalen peper, gemalen koffie en een paar andere dingen om het vandaag nog te maken. Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Van voorbereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 30 minuten . Alles bij elkaar genomen hebben we besloten dat dit recept een lepelacular score van 95% verdient . Deze score is spectaculair. Probeer Ossenhaas Wellington , Ossenhaas met romige Alouette® champignonsaus en Ossenhaassteaks met gebakken champignons en rodewijnvinaigrette voor soortgelijke recepten.

Steaks van het steakhouse

Steakhouse Steaks duurt ongeveer 1 uur en 50 minuten van begin tot eind. Dit recept is voor 2 personen en kost $ 13,01 per portie. Let u op uw lijn? Dit glutenvrije recept heeft 1723 calorieën , 63 g eiwit en 160 g vet per portie. Dit recept is geliefd bij 47 foodies en koks. Het werkt goed als hoofdgerecht. Het zal een hit zijn op uw Valentijnsevenement . Een mengsel van roquefortkaas, bieslook, koosjer zout en een handvol andere ingrediënten is alles wat nodig is om dit recept zo lekker te maken. Het wordt u aangeboden door Foodnetwork. Alles bij elkaar genomen, hebben we besloten dat dit recept een spoonacular-score van 0% verdient . Deze score is erg slecht (maar nog steeds te verbeteren). Vergelijkbare recepten zijn : Ossenhaasbiefstuk met gebakken champignons en rode wijnvinaigrette , Met paprika en koriander ingewreven biefstukken met sinaasappel-koriandersalsa en biefstukken met pesto, tomaten en fetakaas .

Ossenhaas salade

Heb je een glutenvrij hoofdgerecht nodig? Ossenhaassalade zou een geweldig recept kunnen zijn om te proberen. Dit recept is voor 4 personen en kost $ 5,69 per portie. Een portie van dit gerecht bevat ongeveer 30 g eiwit , 8 g vet en in totaal 242 calorieën . Ga naar de winkel en haal mierikswortel, ossenhaasbiefstukken, suiker en een paar andere dingen om het vandaag nog te maken. Dit recept is geliefd bij 1 foodie en koks. Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Van voorbereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 40 minuten . Over het algemeen verdient dit recept een uitstekende lepelscore van 86% . Probeer Ossenhaas Wellington , Ossenhaas met romige Alouette® champignonsaus en Ossenhaasbiefstukken met gebakken champignons en rode wijnvinaigrette voor soortgelijke recepten.

Gepeperde filets met mierikswortelroomsaus

Peppered Filets met mierikswortelroomsaus zijn misschien wel het hoofdgerecht waar u naar op zoek bent. Dit recept is voor 4 personen. Eén portie bevat 524 calorieën , 39 g eiwit en 39 g vet . Voor $ 5,4 per portie dekt dit recept 22% van uw dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Dit recept is geliefd bij 1 foodies en koks. Dit recept van Taste of Home vereist ossenhaasbiefstuk, boter, zout en mierikswortel. Van bereiding tot het bord duurt dit recept ongeveer 25 minuten . Over het algemeen verdient dit recept een behoorlijk goede spoonacular score van 53% . Vergelijkbare recepten zijn Peppered Goat Cheese Log Sliders , Steak And Pepper Rounds With Rose Horseradish Garlic Creme Sauce en Zhoug Sauce (ook bekend als Schug Sauce) - A Spicy Middle Eastern Cilantro Sauce .

Gegrilde Jalapeno Tonijnsteaks

Als je meer glutenvrije, zuivelvrije, paleolithische en oerrecepten aan je receptenbox wilt toevoegen, dan zijn gegrilde Jalapeno tonijnsteaks misschien een recept dat je moet proberen. Dit recept is voor 4 personen. Dit hoofdgerecht bevat 199 calorieën , 27 g eiwit en 9 g vet per portie. Voor $ 4,01 per portie dekt dit recept 21% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Dit recept van Allrecipes vereist ahi tonijnsteaks, knoflook, zout en peper en limoensap. Dit recept is geliefd bij 65 fijnproevers en koks. Van bereiding tot het bord duurt dit recept ongeveer 45 minuten . De vierde juli wordt nog specialer met dit recept. Als we alle factoren in aanmerking nemen, verdient dit recept een spoonacular score van 99% , wat super is. Als u dit recept lekker vindt, vindt u misschien ook recepten zoals Ossenhaasbiefstuk met gebakken champignons en rode wijnvinaigrette , Steaks met paprika- en koriandersaus en sinaasappel-koriandersalsa en Steaks met pesto, tomaten en fetakaas leuk.

Ossenhaas met kersensaus

Je kunt nooit genoeg hoofdgerechtenrecepten hebben, dus probeer Tenderloin met kersensaus eens. Eén portie bevat 473 calorieën , 38 g eiwit en 15 g vet . Dit glutenvrije recept is voor 4 personen en kost $ 2,94 per portie . Een mengsel van varkenshaas, kersen, maizena en een handvol andere ingrediënten is alles wat nodig is om dit recept zo lekker te maken. 1 persoon vond dit recept smakelijk en bevredigend. Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Van bereiding tot het bord duurt dit recept ongeveer 30 minuten . Over het algemeen verdient dit recept een behoorlijk goede spoonacular-score van 66% . Als u dit recept lekker vindt, vindt u misschien ook recepten zoals Beef Tenderloin With Creamy Alouette® Mushroom Sauce , Stuffed Pork Tenderloin with Marsala-Port Sauce en Chicken with Cherry Tomato Heavy Cream Sauce leuk.

Pittige pepersteak

Als je ongeveer 45 minuten in de keuken hebt, is Zesty Pepper Steak misschien een uitstekend glutenvrij recept om te proberen. Dit hoofdgerecht bevat 976 calorieën , 74 g eiwit en 21 g vet per portie. Dit recept is voor 2 personen en kost $ 5,82 per portie. Het kan op elk moment worden genoten, maar het is vooral goed voor Valentijnsdag . 1 persoon was blij dat ze dit recept probeerden. Dit recept van Allrecipes vereist ossenhaasbiefstuk, cheddar kaas, tortilla's en paprika's. Rekening houdend met alle factoren, verdient dit recept een lepelacular score van 74% , wat solide is. Pittige limoen gemarineerde kip met zelfgemaakte watermeloensalsa , pittige spinaziesalade en pittige groene bonen en jalapeño pesto pasta zijn erg vergelijkbaar met dit recept.

Gegrilde Jalapeno Tonijnsteaks

Gegrilde Jalapeno Tonijnsteaks zijn misschien een goed recept om je hoofdgerechtencollectie uit te breiden. Dit recept is goed voor 4 porties met 199 calorieën , 27 g eiwit en 9 g vet per portie. Voor $ 4,01 per portie dekt dit recept 21% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Het is een goede optie als je een glutenvrij, zuivelvrij, paleolithisch en oerdieet volgt. Het wordt je aangeboden door Allrecipes. Je kunt er op elk moment van genieten, maar het is vooral goed voor 4 juli . Ga naar de winkel en haal ahi tonijnsteaks, zout en peper, limoensap en een paar andere dingen om het vandaag te maken. 69 mensen hebben dit recept geprobeerd en vonden het lekker. Van bereiding tot het bord duurt dit recept ongeveer 45 minuten . Over het algemeen verdient dit recept een uitstekende spoonacular-score van 99% . Ossenhaasbiefstuk met gebakken champignons en rodewijnvinaigrette , biefstukken met paprika en koriander ingewreven met sinaasappel-koriandersalsa en biefstukken met pesto, tomaten en fetakaas lijken erg op dit recept.

Ossenhaasbiefstuk met mierikswortel en Dijonmosterd

Ossenhaasbiefstuk met mierikswortel en Dijonmosterd is misschien een goed recept om je hoofdgerechtenreceptenbox uit te breiden. Eén portie bevat 344 calorieën , 51 g eiwit en 14 g vet . Dit recept is voor 2 personen en kost $ 6,7 per portie. 1 persoon was onder de indruk van dit recept. Het zal een hit zijn op je Valentijnsdagevenement . Dit recept van Allrecipes vereist dragonblaadjes, peper, Dijonmosterd en basilicum. Van bereiding tot het bord duurt dit recept ongeveer 8 uur en 40 minuten . Het is een goede optie als je een glutenvrij, zuivelvrij, paleolithisch en oerdieet volgt. Met een spoonacular score van 80% is dit gerecht goed. Ossenhaasbiefstuk met gebakken champignons en rodewijnvinaigrette , kalkoen-BLT met romige Dijonmosterd en biefstuk-paprikarondjes met rozen-mierikswortel-knoflookroomsaus lijken erg op dit recept.

Rosbief met champignonsaus

Roastbeef met champignonsaus is een hoofdgerecht voor 4 personen. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 15 g eiwit , 8 g vet en in totaal 174 calorieën . Voor $ 1,70 per portie dekt dit recept 11% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Dit recept van Taste of Home vereist ui, boter, bloem en ketchup. 1 persoon vond dit recept smakelijk en bevredigend. Van voorbereiding tot bord duurt dit recept ongeveer 30 minuten . Alles bij elkaar genomen hebben we besloten dat dit recept een lepelacular score van 38% verdient . Deze score is vrij slecht. Gebruikers die dit recept leuk vonden, vonden ook Ossenhaas met romige Alouette® champignonsaus , Roastbeef met gember en Gevulde zoete aardappelen met geroosterd rundvlees (Whole 30 & PALEO) leuk.

Video's voor het maken van verschillende gepocheerde gerechten in Ossenhaas-stijl
Rode Wijn Gepocheerd Rundvlees | EG12 aflevering 58Zoals te zien op Everyday Gourmet.
Carla maakt geroosterde ossenhaas | Eet smakelijkAls je tijdens de feestdagen voor een volle zaal kookt, heb je iets hartigs nodig om zoveel buikjes te voeden. Carla's geroosterd rundvlees ...
Fine dining Ossenhaas recept | Pompoen - Bosbessen - GemberIn deze video laat ik je mijn favoriete recept voor ossenhaas zien met pompoen en gepocheerde bosbessen. Dit is een heel makkelijke...
Belangrijkste Vietnamese gepocheerde rundvleesfilet
In Boter Gepocheerde Filet Mignon
Tips en trucs voor gepocheerde maaltijden in Ossenhaas
Aanvullende menu-ideeën met betrekking tot gepocheerd Ossenhaas voedsel