ThuisVleesLamsschenkel

Een fantastisch recept voor gepocheerde lamsschenkel

Er gaat niets boven een heerlijke en malse lamsschenkel om uw smaakpapillen tevreden te stellen. En als je op zoek bent naar een werkelijk fantastische manier om dit klassieke gerecht te bereiden, zoek dan niet verder dan gepocheerde lamsschenkel. Deze kookmethode bestaat uit het zachtjes laten sudderen van het lamsvlees in een smaakvolle vloeistof totdat het perfect gaar is en doordrenkt is met alle heerlijke kruiden en smaakmakers. Het resultaat is een gerecht dat zowel sappig als smaakvol is, met vlees dat zo mals is dat het zo van het bot valt. Of je nu voor een groot publiek kookt of gewoon indruk wilt maken op je dinergasten, dit recept is zeker een succes. Dus pak je ingrediënten en maak je klaar om een maaltijd te creëren die werkelijk fantastisch is.

Wat zijn lamsschenkels?

Lamsschenkel is een stuk vlees dat afkomstig is van de onderpoot van het lam. Ze staan bekend om hun rijke, vlezige smaak en zachte textuur. Omdat lamsschenkel een taai stuk vlees is, vereisen ze een kookmethode die het bindweefsel afbreekt en het vlees mals maakt. Een van de beste manieren om dit te bereiken is door de lamsschenkel te stropen.

De ingrediënten

Voordat u met het recept begint, moet u ervoor zorgen dat u over alle benodigde ingrediënten beschikt.

Voor de lamsschenkels

- 4 lamsschenkels - 2 uien, gehakt - 4 teentjes knoflook, gehakt - 2 wortels, gehakt - 2 stengels bleekselderij, gehakt - 2 laurierblaadjes - 4 takjes verse rozemarijn - 4 takjes verse tijm - 1 theelepel zwarte peperkorrels - 1 theelepel koosjer zout - 2 kopjes kippen- of groentebouillon - 2 kopjes rode wijn

Voor de gremolata

- 1/4 kopje gehakte verse peterselie - 1 eetlepel citroenschil - 1 teentje knoflook, fijngehakt

Het recept

Stap 1: Bruin de lamsschenkels

Verhit in een grote Nederlandse oven of pan met dikke bodem een eetlepel olie op middelhoog vuur. Voeg de lamsschenkels toe en bak, af en toe draaiend, tot ze aan alle kanten bruin zijn. Haal de lamsschenkels uit de pan en zet ze opzij.

Stap 2: Fruit de groenten

Voeg de uien, knoflook, wortels en selderij toe aan de pan en bak 3-4 minuten, tot de groenten enigszins zacht zijn.

Stap 3: Voeg de kruiden en specerijen toe

Voeg de laurierblaadjes, rozemarijn, tijm, zwarte peperkorrels en koosjer zout toe aan de pot en roer om te combineren.

Stap 4: Blus de pot

Voeg de kippen- of groentebouillon en de rode wijn toe aan de pot en roer om de bodem van de pot te blussen, waarbij eventuele gebruinde stukjes worden geschraapt.

Stap 5: Voeg de lamsschenkels toe

Doe de lamsschenkels terug in de pan en breng de vloeistof aan de kook.

Stap 6: Pocheer de lamsschenkels

Zet het vuur laag en dek de pan af. Laat de lamsschenkels 2-3 uur sudderen, tot het vlees zacht is en van het bot valt.

Stap 7: Maak de gremolata

Terwijl het lamsvlees kookt, maak je de gremolata. Meng in een kleine kom de gehakte peterselie, de citroenschil en de gehakte knoflook.

Stap 8: Serveer

Als de lamsschenkels klaar zijn met koken, haal ze dan uit de pan en plaats ze op een serveerschaal. Garneer met de gremolata en serveer.

Tips voor succes

- Wees geduldig. Gepocheerde lamsschenkel heeft een aantal uren nodig om te koken, maar het resultaat is het wachten meer dan waard.

- Gebruik een pot met een zware bodem of een Nederlandse oven om een gelijkmatige bereiding te garanderen.

- Sla de bruiningsstap niet over. Dit geeft smaak en kleur aan de lamsschenkel.

- Zorg ervoor dat de lamsschenkels tijdens het stropen volledig in de vloeistof zijn ondergedompeld.

- Gebruik een vleesthermometer om ervoor te zorgen dat de lamsschenkels op de juiste temperatuur worden gekookt (145 ° F voor medium-rare).

- Serveer de lamsschenkels met aardappelpuree of geroosterde groenten voor een complete maaltijd.

Conclusie

Gepocheerde lamsschenkel is een werkelijk fantastische manier om dit klassieke gerecht te bereiden. Met slechts een paar eenvoudige ingrediënten en een beetje geduld kunt u een maaltijd samenstellen die zowel sappig als smaakvol is. Of je nu voor een groot publiek kookt of gewoon indruk wilt maken op je dinergasten, dit recept is zeker een succes. Dus pak je ingrediënten en maak je klaar om een maaltijd te creëren die werkelijk fantastisch is.

Gepocheerde maaltijdideeën voor Lamsschenkel
Oven geroosterde lamsschenkel met zwarte bes en geroosterde amandelsaus en aardappel zwarte truffel Gratin

Heb een glutenvrij hoofdgerecht? Oven geroosterde lamsschenkel met zwarte bes en geroosterde amandelsaus en aardappel zwarte truffel Gratin zou een uitstekend recept om te proberen. Dit recept serveert 4. Eén portie bevat 1067 calorieën, 55 g eiwit, en 65 g vet. Voor $ 6,14 per portie, dit recept covers 52% van uw dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Dit recept is geliefd bij 1 foodies en koks. Ga naar de winkel en haal wijn, krenten, truffels en een paar andere dingen op om het vandaag te maken. Om de olijfolie op te gebruiken kun je dit hoofdgerecht volgen met de Gebakken banaan, Granolaan en yoghurt Parfait als toetje. Met een lepeltje score van 83% dit gerecht is uitstekend. Soortgelijke recepten omvatten Drijvende eilanden met zwarte bessensaus, Citroenijs met zwarte bessensaus, en Abrikozensorbet met zwarte bessensaus.

Redelijk snelle salsa

Als je ongeveer 30 minuten de tijd hebt om in de keuken door te brengen, is Fairly Fast Salsa misschien een spectaculair glutenvrij, zuivelvrij, paleolithisch en lacto-ovo-vegetarisch recept om uit te proberen. Voor $ 1,48 per portie krijg je een hor d'oeuvre voor twee personen. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 4 gram eiwit , 1 gram vet en in totaal 91 calorieën . Dit recept van Allrecipes heeft 3 fans. Als je ui, korianderblaadjes, limoensap en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. Het is een vrij goedkoop recept voor fans van Mexicaans eten. Over het geheel genomen verdient dit recept een redelijk goede lepelscore van 62% . Soortgelijke recepten zijn onder meer Fast Fruit Salsa , Fast & Fresh Pineapple Salsa en A Fairly Decent Creation: Gestoofde lamsschenkel met pastinaakpuree .

Lamsgerstsoep

Het recept Lamsgerstsoep maak je in ongeveer 1 uur en 20 minuten . Voor $ 1,53 per portie krijg je een hoofdgerecht voor 8 personen. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 15 g eiwit , 14 g vet en in totaal 284 calorieën . Het is perfect voor de herfst . 7 mensen waren onder de indruk van dit recept. Het is een goede optie als u een zuivelvrij dieet volgt. Een mengsel van water, lamsgehakt, tomaten uit blik en een handvol andere ingrediënten is voldoende om dit recept zo lekker te maken. Het wordt u aangeboden door Allrecipes. Alles bij elkaar genomen hebben we besloten dat dit recept een lepelscore van 79% verdient . Deze score is solide. Lams- en gerstsoep , Lams- en gerstsoep en Lamsschenkel met gerst en knoflook lijken erg op dit recept.

Gebraden lamsbout met ragout van witte bonen, kekerbonen, artisjok, pancetta en ovengedroogde tomaten

Gebraden lamsbout met ragout van witte bonen, kekerbonen, artisjok, pancettan en ovengedroogde tomaten heeft van begin tot eind ongeveer 45 minuten nodig. Dit hoofdgerecht bevat 1412 calorieën , 119 g eiwit en 62 g vet per portie. Voor $ 10,61 per portie dekt dit recept 69% van uw dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Dit recept is voor 4 personen. Het wordt u aangeboden door Foodnetwork. Als je lamsbout, ovengedroogde tomaten, sjalotjes en nog een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. 1 persoon was onder de indruk van dit recept. Over het geheel genomen verdient dit recept een superlepelscore van 85% . Probeer lamsschenkels met witte bonen en zongedroogde tomaten , gebraden kippenborsten met kekerbonen, tomaten en paprika , en gebraden kippenborsten met kekerbonen, tomaten en paprika voor soortgelijke recepten.

Schreiner's gebakken lamsschenkel

Schreiner's Gebakken Lamsschenkel kan precies het glutenvrije en zuivelvrije recept zijn waar u naar op zoek was. Dit recept is voor 4 personen en kost $ 3,05 per portie. Eén portie bevat 288 calorieën , 38 gram eiwit en 6 gram vet . Niet veel mensen vonden dit hoofdgerecht echt lekker. 1 persoon was onder de indruk van dit recept. Een mengsel van runderbouillon, lamsschenkel, knoflookpoeder en een handvol andere ingrediënten is voldoende om dit recept zo lekker te maken. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 3 uur en 10 minuten . Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Over het geheel genomen verdient dit recept een goede lepelscore van 66% . Probeer Gebakken Lamsschenkel , In Zout Gebakken Lamsschenkel en Gestoofde Lamsschenkel met Gremolatan en Gebakken Polenta voor soortgelijke recepten.

In spek gewikkelde lamsbout met rode wijnreductie

In spek gewikkelde lamsbout met rode wijnreductie is wellicht een goed recept om uw hoofdgerechtrepertoire uit te breiden. Dit glutenvrije, zuivelvrije, paleolithische en oerrecept serveert 1 persoon en kost $ 23,89 per portie. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 258 g eiwit, 132 g vet en in totaal 2442 calorieën. Voor dit recept van Allrecipes zijn tomatenpuree, olijfolie, wijn en rozemarijn nodig. 4 mensen hebben dit recept gemaakt en zouden het nog een keer maken. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 2 uur en 30 minuten. Alles bij elkaar genomen hebben we besloten dat dit recept een lepelscore van 77% verdient. Deze score is behoorlijk goed. Lamsschenkel in een clementine-vijgenreductie met rode wijn, in rode wijn gestoofde lamsbout en mediterrane geroosterde lamsbout met rode wijnsaus lijken erg op dit recept.

Redelijk snelle salsa

Het recept Redelijk Snelle Salsa maak je in ongeveer 30 minuten . Dit recept serveert 2 personen en kost $ 1,48 per portie. Eén portie bevat 91 calorieën , 4 gram eiwit en 1 gram vet . Dit recept is geliefd bij 3 foodies en koks. Het wordt u aangeboden door Allrecipes. Het is een vrij goedkoop recept voor fans van Mexicaans eten. Slechts een paar mensen hielden echt van dit hor d'oeuvre. Het is een goede optie als je een glutenvrij, zuivelvrij, paleolithisch en lacto-ovo-vegetarisch dieet volgt. Als je zout, ui, limoensap en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. Als we alle factoren in aanmerking nemen, krijgt dit recept een lepelscore van 62% , wat behoorlijk goed is. Soortgelijke recepten zijn onder meer Fast Fruit Salsa , Fast & Fresh Pineapple Salsa en A Fairly Decent Creation: Gestoofde lamsschenkel met pastinaakpuree .

Marokkaanse kip met Polenta

Marokkaanse kip met Polentan is een vegetarisch recept met 4 porties. Eén portie bevat 640 calorieën, 17 g eiwit, en 9 g vet. Voor $ 1,69 per portie, dit recept covers 16% van uw dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. 1 persoon heeft dit recept gemaakt en zou het weer maken. Een mengsel van koriander, gemalen kurkuma, bloem en een handvol andere ingrediënten zijn alles wat nodig is om dit recept zo heerlijk te maken. Om de bloem te gebruiken kun je dit hoofdgerecht volgen met de Appeltaart met karamelsaus als toetje. Het werkt goed als hoofdgerecht. Van bereiding tot bord, dit recept duurt ongeveer 45 minuten. Het wordt aan u gebracht door iedereen. Alles bij elkaar genomen, besloten we dit recept verdient een spoonaculaire score van 70%. Deze score is vrij goed. Proberen Marokkaanse lamsschenkel met polentan en witte bonen, Polenta met verse tomaten en Parmezaanse chips / Polenta gemakkelijk gemaakt, en Croste Di Polenta Con Cicoria (Polentakorst met gestoofde Chico) voor soortgelijke recepten.

Lamsvlees met Olijven: Agnello alle Olive

Als je meer zuivelvrije recepten aan je receptendoos wilt toevoegen, is Lamsvlees met olijven: Agnello alle Olive misschien een recept dat je moet proberen. Voor $ 3,72 per portie dekt dit recept 35% van uw dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Dit recept is voor 6 personen. Eén portie bevat 606 calorieën , 48 g eiwit en 40 g vet . Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 1 uur en 20 minuten . 1 persoon was onder de indruk van dit recept. Het wordt u aangeboden door Foodnetwork. Als je citroensap, kippenvleugels, olijfolie en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. Het werkt goed als hoofdgerecht. Alles bij elkaar genomen hebben we besloten dat dit recept een lepelscore van 69% verdient . Deze score is solide. Soortgelijke recepten zijnPasta met zwarte olijvensaus: Stringozzi Alle Olive , Lamsschenkel met artisjokken en olijven: Stinci di Agnelli con Carciofi e Olive en Gegrilde lamsribben (agnello A Scottadito) .

Lamsquazetto met zachte Polenta

Lamsquazetto met zachte Polentan is een glutenvrij en zuivelvrij hoofdgerecht. Een deel van dit gerecht bevat ongeveer 43 g eiwit, 56 g vet, en een totaal van 945 calorieën. Dit recept serveert 4 en kost $ 6,59 per portie. 1 persoon heeft dit recept gemaakt en zou het weer maken. Als je knoflook, ui, kippenbouillon en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. Om de olijfolie op te gebruiken kun je dit hoofdgerecht volgen met de Gebakken banaan, Granolaan en yoghurt Parfait als toetje. Van bereiding tot bord, dit recept duurt ongeveer 3 uur en 15 minuten. Het wordt u aangeboden door Foodnetwork. Over het algemeen verdient dit recept een amazing spoonacular score van 80%. Soortgelijke recepten zijn Gestoofde lamsschenkel op zachte Polenta met laurierblaadjes, Zachte Polenta, en Zachte Parmigiano Polenta.

Video's voor het maken van verschillende gepocheerde gerechten in Lamsschenkel-stijl
Gestoofde lamsschenkel met geroosterde knoflookValt van het bot inschrijving! het is niet nodig om de monumentale culinaire prestatie van lamsschenkel uit te leggen. Dit stuk vlees is...
Hoe je lamsschenkel in je mond laat smeltenLaat deze Pasen deze ongelooflijk eenvoudig in je mond smeltende lamsschenkel op een bedje van romige polenta met een gremolata-garnituur.
Leer hoe u lamsschenkel kunt smoren en een portwijnsaus kunt makenLeer op een gemakkelijke manier gestoofde lamsschenkels en serveer ze met een heerlijke saus van rozemarijn en portwijn. Recept hier geschreven: ...
Pittige Lamsschenkel | Gordon RamsayGordon smoort lamsschenkel met kruiden en rode wijn tot het uit elkaar valt en verrukkelijk mals is. Van Gordons ultieme...
Het enige recept voor lamsschenkel dat er toe doetZet je tanden in dit ongelooflijk heerlijke, gestoofde recept voor lamsschenkel dat langzaam wordt gekookt in een verbazingwekkend gearomatiseerde bouillon.
Tips en trucs voor gepocheerde maaltijden in Lamsschenkel
Aanvullende menu-ideeën met betrekking tot gepocheerd Lamsschenkel voedsel